Virtsankarkailun korjausleikkauksilla eli TVT/TOT-leikkauksilla parannetaan virtsanpidätyskykyä. Leikkauksella vahvistetaan virtsaputkea, jottei karkailua pääse tapahtumaan.
Virtsankarkailun korjausleikkauksilla eli TVT/TOT-leikkauksilla parannetaan virtsanpidätyskykyä. Leikkauksella vahvistetaan virtsaputkea, jottei karkailua pääse tapahtumaan.
Naisten virtsankarkailu on vaiettu ja häpeällisenä pidetty oire, joka vaikuttaa elämänlaatuun. Virtsan karkailua esiintyy kaikissa ikäryhmissä. Arviolta joka viidennellä alle 60-vuotiaalla naisella esiintyy ponnistukseen liittyvää virtsan karkailua, mutta yli 70-vuotiailla karkailu on vielä yleisempää.
Virtsankarkailun leikkaushoidosta hyötyvät naiset, joilla virtsa karkaa ponnistukseen liittyen. Karkailua voi tapahtua esimerkiksi nauraessa, yskiessä, aivastaessa, hyppiessä, juostessa tai vaikka tuolilta ylös noustessa. Kyseessä on tuolloin virtsaputken tukirakenteiden tai virtsaputken sulkijamekanismin heikkous.
Varaa aika verkosta gynekologin vastaanotolle arvioon toimenpiteen tarpeellisuudesta. Sekä naisten että miesten virtsankarkailuun liittyvissä ongelmissa voit kääntyä myös urologin puoleen.
Voit myös varata ajan puhelimitse asiakaspalvelumme kautta.
Naisten virtsankarkailun korjausleikkaus on niin sanottu nauhaleikkaus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Leikkauksessa virtsaputken keskiosan alle pehmytkudoksiin asetetaan verkkomainen polypropyleeninauha. Toimenpiteestä jäävät leikkaushaavat ovat pieniä ja paranevat nopeasti.
Virtsankarkailun korjausleikkaus on päiväkirurginen toimenpide ja kotiin pääsee samana päivänä. Ennen kotiutumista varmistetaan normaali virtsan kulku.
Sairauslomaa tulee keskimääräisesti 10-14 vuorokautta. Sen aikana on suositeltavaa välttää ponnistelua ja urheilua. Jälkitarkastus tehdään noin kahden kuukauden kuluttua leikkauksesta hoitavan lääkärin kanssa.
Virtsankarkailun korjausleikkausten tulokset ovat yleensä hyviä. Yli kymmenen vuoden kuluttuakin suurin osa potilaista on tyytyväisiä leikkaustulokseen.
Kohdunsuun tähystyksellä tutkitaan kohdunkaulan, emättimen ja ulkosynnyttimien alue.
Kohdun tähystyksessä eli hysteroskopiassa saadaan tietoa kohdun terveydestä ja voidaan poistaa kohdun hyvänlaatuisia kasvaimia.
Endometrioosia hoidetaan lääkkeillä, mutta myös leikkaushoitoon voidaan päätyä. Leikkauksessa poistetaan endometrioosipesäkkeitä.
Kohdunpoisto tehdään tavallisimmin hyvänlaatuisten kasvainten, kipujen, laskeuman tai syövän takia. Kohdunpoisto tehdään lähes aina tähystysleikkauksella.
Raskauden ultraäänitutkimuksia voi tehdä turvallisesti raskauden kaikissa vaiheissa. Ultraäänitutkimuksiin pääsee ilman lähetettä.
Lääkkeellinen raskaudenkeskeytys toteutetaan osittain kotona. Ennen keskeytystä gynekologi tarkastaa raskauden keston sekä varmistaa keskustellen, että päätös on pitävä.