Hieronta helpottaa kehon kipu- ja jännitystiloja sekä lievittää stressiä. Pihlajalinnan koulutetut hierojat ja fysioterapeutit pitävät huolta kaikenikäisistä ympäri Suomen.
Hieronta helpottaa kehon kipu- ja jännitystiloja sekä lievittää stressiä. Pihlajalinnan koulutetut hierojat ja fysioterapeutit pitävät huolta kaikenikäisistä ympäri Suomen.
Pihlajalinnassa työskentelee lukuisia koulutettuja hierojia eri paikkakunnilla. Myös Pihlajalinnan fysioterapeutit hyödyntävät työssään hierontaa. Hoitohenkilökunnan moniammatillisen yhteistyön ansiosta jokaisen hierottavan kokonaistilanne tulee huomioiduksi hoitotilanteessa.
Hieronta sopii kaikenikäisille ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa. Pihlajalinnassa on tarjolla myös vauvahierontaa.
Hierontaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai varata ajan ilman lähetettä.
Voit varata ajan suoraan verkosta tai puhelimitse asiakaspalvelumme kautta. Ajan voit varata myös erityisesti urheiluhierojalle.
Pihlajalinnassa hieronnan voi maksaa myös lahjakortilla, EPassilla tai Smartum-edulla.
Hieronta on manuaalista terapiaa, jossa kehon pehmytkudoksia, kuten lihaksia, jänteitä, nivelsiteitä ja ihoa käsitellään erilaisin ottein ja tekniikoin. Hieronnan tavoite on helpottaa kipu- ja kireystiloja sekä parantaa kehon ja mielen hyvinvointia.
Tyypillisiä hieronnassa hoidettavia vaivoja ovat:
selkäsäryt
niska-hartiaseudun kivut
pakara- ja lantiokivut
jalkakivut
puutumisoireet
faskia- eli lihaskalvokireydet
päänsäryt, migreeni ja huimaus
raskausajan vaivat
synnytyksen jälkeisen palautumisen tukeminen
arpien aiheuttamat kireydet
stressi
lihashuolto
kehon toimintakyvyn ylläpitäminen
kipujen ennaltaehkäisy.
Hoidon aluksi hieroja haastattelee asiakasta ja kartoittaa hänen tilanteensa. Keskustelun pohjalta hieroja laatii hoitosuunnitelman ja tekee tarvittaessa kireyksiä ja kiputilaa koskevia liikkuvuustestejä.
Haastattelun jälkeen asiakas riisuutuu hoidettavan alueen alalta ja asettuu makaamaan hoitopöydälle. Hieroja hieroo sovitun suunnitelman mukaan asiakkaan kehon pehmytkudoksia, kuten lihaksia, sidekalvoja ja jänteitä.
Hoito kestää tyypillisesti 30–90 minuuttia. Hierojan kanssa on hyvä kommunikoida hoidon aikana. Asiakas voi rohkeasti sanoa, jos hierojan otteet tuntuvat liian rajuilta tai pehmeiltä, jotta hän osaa lisätä tai vähentää painetta.
Hierojalle kannattaa myös kertoa tulevista urheilutapahtumista tai muista seikoista, jotka saattavat vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaasti kehoa kannattaa käsitellä.
Heti hoidon jälkeen olo voi olla hieman tokkurainen, sillä hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja nostaa hetkellisesti verenpainetta. Hoitopöydältä kannattaa siis nousta rauhallisesti, istahtaa hetkeksi ja juoda lasi vettä ennen kotiinlähtöä.
Hieronnan jälkeisenä päivänä kehossa voi tuntua kipua ja arkuutta, mikä on aivan normaalia. Olo helpottaa yleensä nopeasti, kun lihakset ja nestetasapaino palautuvat käsittelystä. Hoidon jälkeen lihakset ovat rennommat, keho kivuttomampi ja olo voi olla stressittömämpi ja energisempi.
Tutustu muitakin pohdituttaneisiin kysymyksiin.
Useimpiin vaivoihin riittää 3–5 hoitokertaa noin viikon välein. Monet käyvät hieronnassa säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain, vaikka varsinaisia kipuja tai vaivoja ei olisikaan. Säännöllinen hieronta tukee ja ylläpitää kehon terveyttä, sillä se estää esimerkiksi lihaskireyksien kroonistumisen ja auttaa kehoa palautumaan kuormituksesta.
45 minuutin hoidon aikana hieroja ehtii käsitellä esimerkiksi niska-hartiaseudun ja selän. 90 minuutin aika riittää koko kehon hierontaan.
Hierontaan kannattaa valita vaatteet, jotka on helppo riisua ja pukea taas päälle.
Ei kannata syödä tukevasti juuri ennen hierontaa, ettei kesken hoidon tule tukala olo. Vettä sen sijaan kannattaa juoda pari lasillista normaalia enemmän, sillä hyvin nesteytetty keho ottaa hoidon paremmin vastaan.
Hieronta vilkastuttaa kehon toimintoja ja etenkin aineenvaihduntaa, joten hierontapäivänä kannattaa juoda muutama lasi normaalia enemmän vettä. Riittävä nesteytys auttaa kehoa palautumaan hieronnasta.
Hierontapäivänä voi harrastaa kevyttä liikuntaa, mutta rajuja urheilusuorituksia tulee välttää yhden palautumispäivän ajan.
Hierontapäivänä voi saunoa normaalisti.
Kipeänä, kuten flunssassa ei voi tulla hierontaan: jos kehossa on tulehdustila, lihakset eivät kestä käsittelyä ja olo voi pahentua.
Aktiivinen syöpä on este hieronnalle, mutta syöpähoitojen jälkeen hieronta voi tukea toipumista.
Akuutit vammat ja tulehdukset sekä leikkausten jälkitilat voivat myös olla este hieronnalle.
Kaikista perussairauksista, lääkityksistä ja terveydellisistä ongelmista kannattaa mainita hierojalle ennen hoitoa, jotta hän osaa huomioida asiakkaan tilanteen ja hoitaa häntä turvallisesti.
Koska hierojat käsittelevät paljasta ihoa ja sen alaisia pehmytkudoksia, hieronnan apuna voidaan käyttää otteiden liukuvuutta parantavia ihoöljyjä tai -voiteita. Pihlajalinnassa työskentelevät koulutetut hierojat ja fysioterapeutit käyttävät hajusteettomia hierontavoiteita tai hierontaöljyä.
Hieronta sopii myös raskausaikana, mutta siihen liittyy huomioitavia seikkoja. Hierojan on hyvä tietää raskausajan muutoksista kehossa ja tunnistaa, mitä alueita hieronnassa tulee välttää.
Raskaana oleville hieronnat toteutetaan pehmeämmillä tekniikoilla silloin, kun halutaan rentoutta ja mobilisoivalla otteella silloin, kun avataan kireyksiä. Hieronnassa käytetään tyynyjä ja tuettuja asentoja, jotta odottava äiti tuntee olonsa mukavaksi koko hoidon ajan. Usein hoito tehdään kylkimakuulla, mikä on sopiva asento useille raskaana oleville.
Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.
Äitiysfysioterapia on raskaana oleville, synnyttäneille ja raskautta suunnitteleville suunnattu kokonaisvaltainen, ennaltaehkäisevä ja kuntouttava hoitomuoto.
Lantionpohjan fysioterapia keskittyy lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitamiseen. Valtaosa asiakkaista on synnyttäneitä naisia, mutta hoidosta hyötyvät muutkin.
Kiropraktikot diagnosoivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät tuki- ja liikuntaelinten ongelmia ja vaivoja.
Naprapaatti on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut asiantuntija.