Hyvällä ja oikeaoppisella haavan hoidolla haavat paranevat nopeammin. Haavahoitajan vastaanotolla saa apua haavan hoitoon liittyvissä asioissa.
Hyvällä ja oikeaoppisella haavan hoidolla haavat paranevat nopeammin. Haavahoitajan vastaanotolla saa apua haavan hoitoon liittyvissä asioissa.
Kaikki Pihlajalinnan hoitajat tekevät perushaavanhoitoa, mutta erityisen haastavien haavojen hoidossa auttavat haavahoitajat. Voit hakeutua haavahoitajan vastaanotolle, jos tarvitset apua tuoreen haavan kanssa tai arviota ja hoitoa jo aiemmin syntyneeseen haavaan. Haavahoitaja auttaa vastaanotolla esimerkiksi palovammojen sekä leikkausten tai toimenpiteiden jälkeisten haavojen hoidossa. Useimmiten haavahoitajan vastaanotolle ohjaa lääkäri tai toinen hoitaja ensihoidon jälkeen.
Voit varata ajan itsellesi tai toisen henkilön puolesta.
Näet hoitajan profiilista verkkoajanvarauksessa tarkemmat ohjeistukset siitä, kuinka pitkä vastaanottoaika tulee varata.
Voit myös varata ajan puhelimitse asiakaspalvelumme kautta.
Akuutteihin haavoihin saat pikaisesti apua Pihlajalinnan päivystyksissä.
Katso tarkemmat tiedot: Päivystys
Haavahoitaja pyrkii edistämään haavasi paranemista ja varmistamaan, että saat tarvitsemasi hoidon ja opastuksen haavan hoitamiseksi. Käyntisi haavahoitajan vastaanotolla voi edetä näin:
Haavan arviointi: Hoitaja tarkastaa haavasi ja arvioi sen koon, värin ja mahdollisen infektion.
Puhdistus: Haava puhdistetaan huolellisesti poistamalla mahdolliset epäpuhtaudet tai vierasesineet.
Haavan sidonta tai sidosten vaihto: Hoitaja sitoo haavasi tarvittavilla sidoksilla.
Hoitosuunnitelman laadinta: Haavahoitaja laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, jotta haava parantuu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Suunnitelmaan voi kuulua esimerkiksi sidosten vaihto tai haavan paranemisen seurantaa vastaanotolla.
Haavahoitaja antaa vastaanotolla aina ohjeet haavasi hoitoon kotona. Saat tiedot siitä, miten haava tulee pitää puhtaana, milloin sidos tulee vaihtaa ja mitä oireita sinun tulee seurata. Haavahoitaja voi tarjota ohjausta myös muihin terveyteen liittyviin asioihin, kuten ravitsemukseen ja liikkumiseen, sillä näillä voi olla vaikutusta haavasi paranemiseen.
Haavahoitoa tehdään useimmiten yhteistyössä lääkärin kanssa. Mahdollisten lääkemääräysten ja vakavien haavojen yhteydessä konsultoi haavahoitaja aina lääkäriä.
Diabeteshoitaja ohjaa eri-ikäisiä diabeetikkoja. Tavoitteena on mahdollisimman hyvän hoitotasapainon saavuttaminen.
Pihlajalinnassa hoitajan vastaanottoa pitävät sairaan- ja terveydenhoitajat.
Muistihoitaja tekee vastaanotolla muistitutkimuksia ja ohjaa tarvittaessa lääkärille. Vastaanotolle tullaan usein lääkärin suosituksesta.
Lastensairaanhoitajat antavat ohjausta, neuvontaa ja tukea vanhemmille lapsen ja nuoren sairauksissa sekä sairaan lapsen hoidossa kotona.
Jalkojenhoitajalle ovat tervetulleita kaikenikäiset, niin nuoret kuin varttuneemmatkin, jotka haluavat hoitaa jalkojen ongelmia ja ylläpitää niiden terveyttä.