Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.
Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.
Fysioterapia keskittyy tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin, kiputiloihin, rasitusvammoihin ja leikkausten jälkitilojen hoitoon. Fysioterapiassa pyritään palauttamaan ja ylläpitämään kehon optimaalinen toiminta.
Fysioterapian avulla voidaan vähentää työstä, urheilusta ja arjen askareista johtuvia rasituksia ja parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hoidon tavoitteena on myös poistaa oireiden aiheuttaja, jotta vaiva ei uusiudu.
Voit varata ajan itsellesi tai toisen henkilön puolesta.
Varaa aika fysioterapeutille suoraan verkosta.
Ajanvaraukseen liittyvissä kysymyksissä voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse.
Fysioterapian keskeisiä tavoitteita ovat kivunlievitys, toimintakyvyn parantaminen ja vammojen ennaltaehkäisy. Kuntoutus voi olla tarpeen esimerkiksi leikkausten, tapaturmien tai sairauksien jälkeen.
Fysioterapian avulla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja, kuten:
niska- ja selkäkivut
päänsäryt, migreeni ja huimaus
olkapää- ja kyynärpäävaivat
ranne- ja käsivaivat
lonkan, polven, nilkan ja jalkaterän kiputilat ja toimintahäiriöt
rasitus- ja urheiluvammat
leikkauksen jälkeinen toipuminen
neurologisten ja muiden sairauksien aiheuttamat liikkumisongelmat.
Ensimmäisellä tapaamiskerralla fysioterapeutti selvittää oireiden syyt haastattelemalla, testaamalla ja tutkimalla potilasta. Jokaisen potilaan tila arvioidaan yksilöllisesti, heidän elämäntilanteensa huomioiden ja koostetaan kokonaiskuva hoidontarpeesta.
Tutkimisen menetelminä käytetään manuaalista terapiaa, liiketestausta, kivun arviointia sekä erilaisia toiminnallisia harjoitteita. Fysioterapeutti arvioi tilanteen, asettaa hoidon tavoitteet yhdessä potilaan kanssa ja laatii hoitosuunnitelman. Suunnitelmaan sisältyy hoitomenetelmien valinta, kuten harjoitukset, manuaalinen terapia, ergonomianeuvonta tai muut tarvittavat hoitomuodot.
Fysioterapeutti seuraa hoidon edistymistä säännöllisesti ja hoitosuunnitelmaa muokataan potilaan tilanteen ja edistymisen perusteella.
Fysioterapeutit hyödyntävät työssään manuaalista terapiaa kuten hierontaa, terapeuttisia harjoitteita, fysikaalista terapiaa sekä apuvälineitä ja tukiteippauksia. Fysioterapeutit myös opastavat turvalliseen liikunnan aloittamiseen ja antavat neuvoja omatoimiseen hoitoon tuki- ja liikuntaelinoireiden lievittämiseksi.
Fysioterapialla ei ole tarkoitus hoitaa vain akuutteja ongelmia, vaan se tukee arjen toimintakyvyn ylläpitämistä ja ennaltaehkäisee esimerkiksi istumatyöstä aiheutuvia vaivoja.
Eri fysioterapiamuotoja ovat:
manuaalinen fysioterapia
tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia
psykofyysinen fysioterapia
Fysioterapeuttimme tarjoavat monipuolisesti kuntouttavia palveluita eri tarpeisiin. Tutustu tarkemmin seuraaviin palveluihin.
Polven kuntoutus tähtää polven toiminnan normalisoimiseen erilaisten harjoitteiden avulla.
Yläraajan rasitusperäiset vaivat sekä tapaturmien aiheuttamat vammat vaativat asiantuntevaa kuntoutusta olkapään ja yläraajan toiminnan palauttamiseksi.
Selkäkipu on edelleen yleisin syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle.
Pihlajalinna tekee yhteistyötä usean urheiluseuran ja yksilöurheilijan kanssa. Samalla osaamisella hoidamme myös kuntourheilijat.
Kuntoutus aloitetaan välittömästi leikkauksen jälkeen. Leikkauspotilaan omat harjoitteet alkavat annettujen ohjeiden mukaan.
Fysioterapeuttinen nilkan ja jalkaterän hoito määritetään tarkan analyysin perusteella. Hoito keskittyy oireiden lisäksi myös oireilun syyhyn.
Lantionpohjan fysioterapia keskittyy lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitamiseen. Valtaosa asiakkaista on synnyttäneitä naisia, mutta hoidosta hyötyvät muutkin.
Käsiterapialla tarkoitetaan lähinnä käden alueen, mutta myös koko yläraajan vammojen hoitoa ja ennaltaehkäisyä fysioterapian ja toimintaterapian keinoin.
Löydät fysioterapiapalveluiden hinnat hinnastosta.
Kiropraktikot diagnosoivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät tuki- ja liikuntaelinten ongelmia ja vaivoja.
Naprapaatti on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut asiantuntija.
Ortopedi on tuki- ja liikuntaelinten vaivojen ja tapaturmien leikkaushoitoon erikoistunut lääkäri. Ortopediltä saat apua akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.
Fysiatrin vastaanotolle voit hakeutua tuki- ja liikuntaelinten ongelmien vuoksi, joihin ei liity tapaturmaa.
Haasteita toimintakyvyssä omassa tai läheisen arjessa? Toimintaterapeutti auttaa niin nuoria kuin varttuneempiakin, joiden itsenäistä pärjäämistä voivat vaikeuttaa eri asiat.