HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on rasitusvamma, joka tuntuu kipuna kyynärpään syrjällä. Tenniskyynärpään hoidossa lepo on tärkeää, mutta vaivaa ei kannata pitkittää.

Tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on rasitusvamma, joka tuntuu kipuna kyynärpään syrjällä. Tenniskyynärpään hoidossa lepo on tärkeää, mutta vaivaa ei kannata pitkittää.

Tenniskyynärpäästä lyhyesti

Tenniskyynärpää on rasitusvamma, joka aiheuttaa kipua kyynärpään ulkosyrjällä toistuvan liikkeen ja rasituksen seurauksena. Vaiva johtuu ojentajajänteiden tulehduksesta ja väsymisrepeämästä kyynärseudussa. Tenniskyynärpää paranee yleensä itsestään 3-6 kuukaudessa, mutta pitkittyessä on suositeltavaa hakeutua hoitoon.

Ajanvaraus

Voit varata ajan itsellesi tai toisen henkilön puolesta.

Varaa aika suoraan verkosta tai puhelimitse asiakaspalvelumme kautta.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Tenniskyynärpään synty ja oireet

Tenniskyynärpäässä eli epikondyliitissä on kyse ojentajajänteiden ylimmän kiinnityskohdan väsymisrepeämästä tulehduksesta olkaluun ulkosivunastassa kyynärseudussa.

Tenniskyynärpää paranee yleensä 3-6 kuukaudessa itsestään. Vaivan ei kuitenkaan kannata antaa pitkittyä, vaan hakeutua vastaanotolle. Tenniskyynärpään oireet alkavat usein liiallisen tai tavallisesta poikkeavan rasituksen seurauksena. Syynä voi olla urheiluharrastus, mekaaninen toistuva liike tai huono työergonomia esimerkiksi päätetyössä.

Tenniskyynärpään kipu tuntuu kipuna kyynärpään ulkosyrjällä. Tenniskyynärpäähän liittyy usein myös kipu rannetta ja sormia ojentaessa. Kipu voi tuntua pienessäkin rasituksessa tai liikkeessä, myös toimistotyössä.

Tenniskyynärpään tutkiminen ja hoito

Tenniskyynärpään oireiden hoidossa on tärkeää vähentää voimakasta kuormitusta. Jos vaiva jatkuu pitkään, kannattaa hakeutua vastaanotolle, jotta vaiva saadaan tutkittua.

Voimakkaan kuormituksen vähentämisen lisäksi hoidoksi voidaan määrätä rannetuki, tulehduskipulääkitys sekä fysioterapeutin ohjaamat venytysharjoitukset. Tilanteen hieman rauhoituttua aloitetaan kevyet kyynärvarren lihaksia vahvistavat harjoitteet.

Kortisoni-injetioilla ei ole osoitettu olevan hyötyä tenniskyynärpään hoidossa pidemmässä seurannassa. Jos oireet ovat hankalia eivätkä poistu hoidoista huolimatta, voidaan harkita leikkausta.

Liittyvät Pihlajalinnan asiantuntijapalvelut

Tummatukkainen naislääkäri tutkii miespotilaan kättä vastaanottohuoneessa.

Käsikirurgi

Käsikirurgi on käden ja ranteen vammojen sekä sairauksien hoitoon erikoistunut lääkäri. Käsikirurgilta saat apua akuutteihin ja kroonisiin käsi- ja rannevaivoihin.

Fysioterapeutti katsoo, kun asiakas nostaa molemmin käsin sinistä blokkia jumppamaton päällä ollessaan selällään

Fysioterapia

Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.

Vaaleatukkainen lääkäri Pihlajalinnan lääkäritakissa katsoo pitkätukkaista asiakasta hymyillen.

Yleislääkäri

Yleislääkärin vastaanotolle voit tulla minkä tahansa terveysongelman takia.