HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Pihlajalinnan hoitaja käyttämässä magneettikuvauslaitetta.

Liikkuva magneettikuvaus

Pihlajalinnan liikkuva magneettikuvaus tarjoaa laadukkaita magneettitutkimuksia eri paikkakunnilla tuoden kuvantamispalvelut lähemmäksi asiakkaita.

Liikkuva magneettikuvaus

Pihlajalinnan liikkuva magneettikuvaus tarjoaa laadukkaita magneettitutkimuksia eri paikkakunnilla tuoden kuvantamispalvelut lähemmäksi asiakkaita.

Mikä on liikkuva magneettikuvaus?

Liikkuva magneettikuvaus eli magneettirekka on Pihlajalinnan mobiili kuvantamisyksikkö, joka tarjoaa magneettikuvantamispalveluita siellä missä niitä tarvitaan. Liikkuva magneettikuvaus tuo magneettikuvaukset lähemmäksi asiakkaita, jolloin tutkimuksiin päästäkseen ei tarvitse odottaa pitkään tai matkustaa kauas.

Pihlajalinnan liikkuva magneettiyksikkö on varusteltu modernilla magneettilaitteistolla, jossa hyödynnetään tekoälypohjaista kuvarekonstruktiota kuvauksen laadun, nopeuden ja kuvauskokemuksen parantamiseksi. Tämä Siemensin liikkuva lippulaivamalli on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sen avulla voidaan tarjota korkealaatuista magneettikuvausta sujuvasti eri paikkakunnilla.

Ajanvaraus

Liikkuva magneettikuvaus toimii Mikkelissä, Lahdessa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Jos sinulla on jo lähete, varaa aika asiakaspalvelumme kautta puhelimitse.

Jos tarvitset lähetteen, varaa aika erikoislääkärin vastaanotolle verkkoajanvarauksestamme.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Miten liikkuva magneettikuvausyksikkö eroaa tavallisesta magneettikuvauksesta?

Liikkuva magneettikuvausyksikkö tarjoaa samat laadukkaat magneettitutkimukset kuin lääkärikeskusten yksiköt, pois lukien sydämen magneettitutkimukset. Magneettiyksikkö eli liikuteltava kuvausvaunu vähentää matkustustarvetta ja nopeuttaa tutkimukseen pääsyä. Liikkuvan magneettiyksikön kuvantamistutkimus on vähintään yhtä tarkkaa, nopeaa ja luotettavaa kuin perinteisessä yksikössä lääkärikeskuksessa.

Pihlajalinnan liikkuvan magneettikuvausyksikön laitteisto on uusinta teknologiaa. Magneettilaitteiston ohjelmisto hyödyntää kuvanmuodostuksessa tekoälyä, mikä mahdollistaa aiempaa nopeammat ja laadukkaammat kuvantamistutkimukset.

Magneettikuvauksessa käytetty tekoäly pystyy täydentämään kuvan yksityiskohtia koneoppimisalgoritmeja hyödyntäen ilman, että kaikki raakatiedot täytyy kerätä perinteisin menetelmin. Tämä mahdollistaa jopa 60–80 % lyhyemmän kuvausajan. Kuvat ovat siis valmiina nopeammin, mikä nopeuttaa hoidon suunnittelua.

Missä magneettiyksikkö liikkuu ja miten sinne pääsee?

Pihlajalinnan liikkuva magneettiyksikkö toimii useilla paikkakunnilla: Mikkelissä, Lahdessa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Saat tarkat sijainti- ja asiointiohjeet myös asiakaspalvelumme kautta.

Marskin aukio Puistokatu 50100 Mikkeli

Lahden Kauppatori Vapaudenkatu 7 15110 Lahti

Pihlajalinna Kouvolan alapiha, talon takana Hallituskatu 7 45100 Kouvola

Pihlajalinna Lappeenranta, toimipisteen takana Koulukadun puolella Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Miten asioin liikkuvassa magneettiyksikössä?

Miten asioin liikkuvassa magneettiyksikössä?

Valmistautuminen

Ennen magneettikuvausta saat yleensä syödä ja juoda normaalisti. Joihinkin magneettitutkimuksiin on esivalmisteluohjeet, jotka saat henkilökunnalta ajanvarauksen yhteydessä.

Pukeudu tutkimukseen mukavilla vaatteilla, joissa ei ole metallia (esim. vetoketju, napit, kaarituet). Samalla voit jättää kotiin korut ja kellot.

Ennen tutkimusta täytettävällä esitietolomakkeella varmistetaan, ettei estettä tutkimukselle ole. Voit ladata lomakkeen tästä ennen tutkimukseen tuloasi: Magneettikuvauksen esitietolomake

Saapuminen

Saapumisohjeet ja yksikön tarkka sijainti annetaan ajanvarauksen yhteydessä. Liikkuva magneettiyksikkö sijaitsee keskeisillä paikoilla, joihin on helppo pääsy. Paikan päällä on selkeät opasteet.

Henkilökunta

Liikkuvassa magneettiyksikössä sinua palvelee ammattitaitoinen röntgenhoitaja, joka varmistaa, että tutkimuksesi sujuu mukavasti. Hoitaja opastaa tutkimuksen eri vaiheissa ja vastaa kaikkiin kysymyksiin.

Tutkimus

Itse magneettikuvaus kestää yleensä 20–30 minuuttia, riippuen tutkittavasta kehon alueesta. Kokonaisuudessaan käynti liikkuvassa magneettiyksikössä vie noin tunnin.

Kuvantamisen jälkeen

Tutkimuksen jälkeen voit palata normaaleihin toimiisi. Saat magneettitutkimuksen tulokset hoitavalta lääkäriltäsi. Kuvantamisen lausunnot tulevat näkyviin Omakantaan ja Pihlajalinnan Terveyssovellukseen. Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen jälkeen, voit aina olla yhteydessä Pihlajalinnan asiakaspalveluun.

Kuvantamisen hinnasto

Löydät kuvantamisen palveluiden hinnat hinnastostamme.

Muut kuvantamispalvelut Pihlajalinnassa

Pihlajalinnan punertavahiuksinen naislääkäri hymyilee lääkärikeskuksessa.

Sydämen magneettikuvaus

Sydämen magneettikuvauksella voidaan diagnosoida sydänlihastulehduksia sekä esimerkiksi sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäiriöiden yksilöllisiä taustasyitä.

Kaksi miestä istuu käytävän tuoleilla keskustellen, taustalla näkyy punaisia valaisimia ja kävelevä henkilö.

Eturauhasen magneettikuvaus

Eturauhasen magneettikuvauksella voidaan tutkia eturauhasen anatomiaa ja toiminnallisuutta. Kuvauksella voidaan myös havaita mahdollinen eturauhassyöpä.

Valkotakkinen mieslääkäri seisoo Pihlajalinnan käytävällä.

Ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimus on reaaliaikainen ja turvallinen tutkimusmuoto. Tutkimuksessa tarkastellaan liikkuvaa kuvaa. Diagnoosi tehdään tutkimuksen aikana.

Kaksi hymyilevää naista istuu vierekkäin sohvalla, joka on valoisalla käytävällä.

Mammografia

Rintoja voidaan tutkia mammografialla ja ultraäänitutkimuksella. Mammografia on yli 35-vuotiaan ensisijainen rintojen tutkimusmenetelmä ja siihen liitetään usein ultraäänitutkimus.

Pihlajalinnan hoitaja seisoo kuvantamislaitteen edessä.

Kartiokeilakuvaus

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT) eli kartiokeilakuvaus on raajojen ja kasvojen alueen tutkimuksiin kehitetty röntgentutkimusmenetelmä.

Vaaleahiuksinen naislääkäri, jolla on punaraitainen paita ja Pihlajalinnan lääkäritakki, katsoo kameraan lasisen parvekekaiteen edessä.

Röntgenkuvaus

Perinteinen röntgenkuvaus on nopea lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, jonka tutkimuskohteita ovat luusto, keuhkot, poskiontelot sekä vatsa.

TT-kuvaus

Tietokonetomografialla eli TT-kuvauksella tutkitaan kehon rakenteita kuten luita, sisäelimiä ja verisuonia. TT-kuvauksia tehdään Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Pihlajalinnan hoitaja seisoo kuvantamislaitteen edessä.

Vatsan tietokonetomografia

Vatsan tietokonetomografia on radiologinen tutkimusmenetelmä, jolla voidaan diagnosoida vatsan alueen elimiin ja suolistoon liittyviä sairauksia.