HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Nainen lepää sängyssä silmät suljettuina, kuvastaen rauhoittumista ja hetkeä rentoutumiselle.

Migreeni

Migreenille tyypillistä on voimakas, sykkivä päänsärky, joka voi kestää muutamasta tunnista jopa vuorokausien ajan. Siihen voi liittyä myös muita oireita, kuten pahoinvointia.

Migreeni

Migreenille tyypillistä on voimakas, sykkivä päänsärky, joka voi kestää muutamasta tunnista jopa vuorokausien ajan. Siihen voi liittyä myös muita oireita, kuten pahoinvointia.

Migreenistä lyhyesti

Migreeni on päänsärkykohtauksia aiheuttava neurologinen sairaus, joka voi olla erittäin kivulias ja häiritä arkea merkittävästi. Migreeniin liittyvä päänsärky on yleensä sykkivää, kovaa ja joskus lamaannuttavaa. Migreenin kesto voi vaihdella muutamasta tunnista jopa kolmeen vuorokauteen.

Varaa aika migreeniä tutkivalle ja hoitavalle asiantuntijalle

Voit varata ajan itsellesi tai toisen henkilön puolesta.

Varaa aika suoraan verkosta tai puhelimitse asiakaspalvelumme kautta.

Saat apua migreeniin ja päänsärkyyn nopeasti ilman ajanvarausta Pihlajalinna Terveyssovelluksesta. Sovelluksen kautta voita asioida chat-vastaanotolla sekä uusia reseptejä.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Miten migreeni oireilee?

Migreeni on neurologinen sairaus, jonka kohtaukset voivat olla monenlaisia. Migreenikohtauksen voi laukaista jokin ulkoinen tai sisäinen ärsyke, kuten haju, kirkas valo, alkoholi, hormonit tai epäsäännöllinen unirytmi.

Stressi on yksi yleisimmistä migreenin laukaisevista tekijöistä, ja sen hallinta voi olla tärkeä osa migreenin ennaltaehkäisyä. Migreeni voi myös pahentua elämäntilanteen muuttuessa. Esimerkiksi migreenin paheneminen raskauden aikana on monilla yleistä hormonaalisten muutosten takia.

Migreenin oireet vaihtelevat henkilöittäin, mutta yleisimpiä oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja herkkyys valolle tai äänille.

Migreeni jaetaan kahteen päätyyppiin: auralliseen migreeniin ja aurattomaan migreeniin.

Aurallinen migreeni alkaa usein näköhäiriöillä, kuten sahalaitakuvioilla tai puutumisen tunteella. Nämä auraoireet kestävät muutamasta minuutista tuntiin.

Aurallinen migreeni voi joskus esiintyä myös ilman päänsärkyä. Esimerkiksi pahoinvointi ja huimaus ilman päänsärkyä ovat myös mahdollisia.

Aurattomassa migreenissä sykkivä päänsärky alkaa ilman ennakoivia oireita.

Molemmissa migreenityypeissä voi esiintyä pahoinvoinnin lisäksi oksentelua.

Miten migreeniä hoidetaan?

Migreenin hoito perustuu usein oireiden lievittämiseen ja ennaltaehkäisyyn. Kohtauksen aikana lepo pimeässä ja hiljaisessa huoneessa voi helpottaa oloa. Lievä kohtaus voidaan hoitaa tulehduskipulääkkeillä, mutta voimakkaat kohtaukset saattavat vaatia lääkärin määräämää migreenilääkitystä.

Jos kohtauksia esiintyy usein, migreenin estolääkitys voi olla tarpeen ehkäisemään migreenikohtauksia. Migreenin estolääkitys on jatkuvaa lääkitystä, joka auttaa vähentämään kohtausten määrää ja voimakkuutta. Myös botuliinihoito (Botox-hoito) on nykyaikainen ja tehokas vaihtoehto erityisesti kroonisen migreenin hoidossa.

Fysioterapiasta voi olla merkittävää apua päänsäryn hoidossa, ja terveelliset elämäntavat, kuten säännöllinen unirytmi ja stressinhallinta, voivat auttaa ehkäisemään migreenikohtauksia. Pihlajalinnassa on monialaista asiantuntemusta migreenin hoitoon, ja asiantuntijamme huolehtivat sinusta kokonaisvaltaisesti.

Päänsäryn asiantuntijapalvelut Pihlajalinnassa

Pihlajalinnassa on kattavasti palveluja päänsäryn tutkimiseen ja hoitoon. Apua saat seuraavista tutkimuspalveluista sekä vastaanotoista.

Hymyilevä naispuolinen lääkäri seisoo oranssia taustaa vasten Pihlajalinnan lääkäritakissa.

Neurologi

Neurologian erikoislääkäri diagnosoi ja hoitaa keskus- ja ääreishermoston sairauksia, poikkeamia ja vammoja.

Vaaleatukkainen lääkäri Pihlajalinnan lääkäritakissa katsoo pitkätukkaista asiakasta hymyillen.

Yleislääkäri

Yleislääkärin vastaanotolle voit tulla minkä tahansa terveysongelman takia.

Päänsäryn ja migreenin kuntoutus

Useimmiten päänsäryn syy on hyvälaatuinen. Pään ja niskan asennon hallintahäiriöt eli huono niskan ryhti altistavat päänsärylle.

Fysioterapeutti katsoo, kun asiakas nostaa molemmin käsin sinistä blokkia jumppamaton päällä ollessaan selällään

Fysioterapia

Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.