HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Hammaskuvantaminen

Pihlajalinnassa hammaskuvantamisessa on käytössä perinteinen ortopantomografiatutkimus ja kartiokeilatietokonetomografiatutkimus.

Hammaskuvantaminen

Pihlajalinnassa hammaskuvantamisessa on käytössä perinteinen ortopantomografiatutkimus ja kartiokeilatietokonetomografiatutkimus.

Hammaskuvantamisesta lyhyesti

Pihlajalinnassa hammaskuvantamisessa käytetään perinteistä ortopantomografiatutkimusta (OPTG) sekä kartiokeilatietokonetomografiatutkimusta (KKTT).

KKTT-laitteiston 3D-ominaisuus antaa erittäin tarkan informaation varsinkin nenän sivuonteloiden ja hampaiston alueelta. 3D-ominaisuuden vuoksi kuvauskohdetta voidaan tarkastella sekä tasoleikkeinä että kolmiulotteisena eri suunnista.

OPTG-tutkimus on leukojen ja hampaiston alueen perustutkimus, jolla saadaan laaja yleisnäkymä kuvattavasta kohteesta.

Miten pääsen hammaskuvantamiseen?

Hammaskuvantamiseen tarvitaan aina lääkärin lähete. Lähettävä lääkäri arvioi tutkimuksen tarpeellisuuden. Jos sinulla on lähete, varaa aika hammaskuvantamiseen puhelimitse asiakaspalvelustamme.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Mitä hammaskuvantamisella tutkitaan?

KKTT-tutkimuksella voidaan selvittää nenän ja nenäkäytävän sekä hampaistosta peräisin olevat tulehdus- ja kasvainmuutokset.

Pään alueen tutkimuksiin tarkoitetulla laitteella voidaan tehdä myös perinteisiä hammaskuvauksia eli OPTG-kuvauksia. OPTG-kuvauksella tutkitaan hampaistoa ja leukaa.

Mitä tutkimuksessa tapahtuu?

Hammaskuvantaminen KKTT- tai OPTG-laitteilla tapahtuu seisten tai istuen. Kuvauksen aikana tulee olla liikkumatta. Kuvaus on lyhytkestoinen.

Mahdolliset hammaskuvantamisen esteet

Raskaana oleminen ei välttämättä ole este tutkimukselle.

Valmistautuminen hammaskuvantamiseen

Hammaskuvantamista varten ei tarvitse valmistautua erityisesti. Pyydämme poistamaan korut päänalueelta. Voit syödä ja juoda normaalisti ennen kuvausta.

Hammaskuvantamisen jälkeen

Tutkimuksen tulokset saat hoitavalta lääkäriltäsi.

Kuvasi tallennetaan kuva-arkistoon, josta radiologimme lausuvat kuvat. Tämän jälkeen kuvat ja lausunto on hoitavan lääkärin käytettävissä jatkohoitotarpeen suunnitteluun.

Kuvantamisen lausunnot tulevat näkyviin Omakantaan ja Pihlajalinnan Terveyssovellukseen etukäteen määritellyn viiveen jälkeen.

Toimipisteet

Hampaiden KKTT-tutkimus:

OPTG-tutkimus:

Kuvaustutkimusten hinnasto

Kuvaustutkimusten hinnat löydät kuvantamisen hinnastosta.

Pihlajalinnan muut kuvantamispalvelut

Vaaleahiuksinen naislääkäri, jolla on punaraitainen paita ja Pihlajalinnan lääkäritakki, katsoo kameraan lasisen parvekekaiteen edessä.

Röntgenkuvaus

Perinteinen röntgenkuvaus on nopea lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, jonka tutkimuskohteita ovat luusto, keuhkot, poskiontelot sekä vatsa.

Pihlajalinnan hoitaja seisoo kuvantamislaitteen edessä.

Kartiokeilakuvaus

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT) eli kartiokeilakuvaus on raajojen ja kasvojen alueen tutkimuksiin kehitetty röntgentutkimusmenetelmä.

TT-kuvaus

Tietokonetomografialla eli TT-kuvauksella tutkitaan kehon rakenteita kuten luita, sisäelimiä ja verisuonia. TT-kuvauksia tehdään Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa.

Pihlajalinnan hoitaja käyttämässä magneettikuvauslaitetta.

Magneettikuvaus

Magneettikuvauksella eli MRI-kuvauksella voidaan tutkia kattavasti lähes jokaista kehonosaa. Kuvaus soveltuu monipuolisuutensa vuoksi lukuisien sairauksien ja oireiden tutkimiseen.

Kaksi hymyilevää naista istuu vierekkäin sohvalla, joka on valoisalla käytävällä.

Mammografia

Rintoja voidaan tutkia mammografialla ja ultraäänitutkimuksella. Mammografia on yli 35-vuotiaan ensisijainen rintojen tutkimusmenetelmä ja siihen liitetään usein ultraäänitutkimus.

Valkotakkinen mieslääkäri seisoo Pihlajalinnan käytävällä.

Ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimus on reaaliaikainen ja turvallinen tutkimusmuoto. Tutkimuksessa tarkastellaan liikkuvaa kuvaa. Diagnoosi tehdään tutkimuksen aikana.