HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Silmälasipäinen Pihlajalinnan lääkäri istuu työpöydän ääressä ja hymyilee.

Ihotautilääkäri

Ihon hoitoa pintaa syvemmältä. Ihotautien erikoislääkärit diagnosoivat ja hoitavat yksilöllisesti monenlaisia ihotauteja, allergisia oireita ja muutoksia iholla.

Ihotautilääkäri

Ihon hoitoa pintaa syvemmältä. Ihotautien erikoislääkärit diagnosoivat ja hoitavat yksilöllisesti monenlaisia ihotauteja, allergisia oireita ja muutoksia iholla.

Milloin ihotautilääkärille?

Ihotautilääkärin vastaanotolla hoidetaan erilaisia ihosairauksia ja -ongelmia. Vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos huomaat ihollasi epäilyttäviä uusia muutoksia, iho-oireet haittaavat elämänlaatuasi tai epäilet ihosairautta.

Ihotautilääkärit tutkivat ja hoitavat muun muassa aknea, allergioita, ihottumia, erilaisia ihon infektioita sekä luomia ja ihokasvaimia. Myös seksitaudit ja genitaalialueelle paikantuvat ihotaudit kuuluvat ihotautilääkärien osaamisalueeseen.

Varaa aika ihotautilääkärille

Voit varata ajan itsellesi tai toisen henkilön puolesta.

Ajanvaraukseen liittyvissä kysymyksissä voit tarvittaessa olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Mitä ihotautilääkärin vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla ihotautilääkäri arvioi iho-oireen sekä ottaa huomioon potilaan kertomat tiedot. Ihotautilääkärillä on käytössään dermatoskooppi, jolla voidaan tarkastella ihomuutoksia tarkemmin. Laitteella saadaan paremmin arvioitua esimerkiksi pigmenttiläiskiä ja luomia.

Silmämääräisen arvion lisäksi diagnosoinnissa auttaa potilaan antamat tiedot. Esimerkiksi ihottuman diagnosoinnissa auttavat tiedot oireen kestosta, mahdollisista laukaisevista tekijöistä ja muista sairauksista.

Joskus ihosta on tarpeen ottaa näyte, kuten ihosyöpää epäiltäessä. Ihotautilääkäri ohjaa tarvittaessa myös jatkotutkimuksiin, kuten laboratoriokokeisiin tai allergiatutkimuksiin.

Diagnoosin perusteella ihotautilääkäri laatii potilaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Ihotauteja voidaan hoitaa paikallisilla tai suun kautta otettavilla lääkehoidoilla, mutta myös valohoito, kylmähoito, leikkaus, laser tai hionta ovat mahdollisia hoitokeinoja.

Aknepotilaiden hoito sisältää akuutin vaiheen lisäksi hoitovastetta ylläpitävää ja tarvittaessa aknen aiheuttamia jälkiä korjaavaa hoitoa.

Ihotautilääkärin palvelut

Tutustu tarkemmin seuraaviin ihotautilääkäriemme tarjoamiin palveluihin.

Hymyilevä naispuolinen lääkäri seisoo oranssia taustaa vasten Pihlajalinnan lääkäritakissa.

Aknen hoito

Akneen löytyy paljon erilaisia hoitomahdollisuuksia. Usein joudutaan kokeilemaan useita vaihtoehtoja ennen kuin paras hoito löytyy.

Punatukkainen nainen istuu hiekkarannalla keltaisessa villapaidassa ja hymyilee takaviistoon päin.

Luomen ja ihomuutoksen poisto

Luomien lisäksi voidaan poistaa erilaisista häiritseviä ihomuutoksia, kuten näppyjä, syyliä tai känsiä.

Punertavatukkainen naislääkäri katsoo kameraan ja hymyilee Pihlajalinnan tiloissa.

Ihon laserhionta

Ihon voimakkaisiin juonteisiin, aknearpiin ja ihomuutoksiin voidaan vaikuttaa laserhionnan avulla.

Luomen poisto laserilla

Häiritsevät luomet on mahdollista poistaa nopeasti ja vaivattomasti laserilla. Laser höyrystää luomen pois, eikä iholle jää juuri minkäänlaista havaittavaa jälkeä.

Vaaleatukkainen hoitaja hymyilee lilanvärisessä työasussa, jossa on Pihlajalinnan logo olkapäällä

Karvatupen tulehduksen hoito laserilla

Jatkuva ihokarvojen nyppiminen ja ajaminen jättää jälkensä ihoon, eikä vahaaminen tai sokerointi tuo pysyviä tuloksia. Pysyvän ratkaisun saa poistamalla karvat laserilla.

Punatukkainen nainen istuu hiekkarannalla keltaisessa villapaidassa ja hymyilee takaviistoon päin.

Couperosan ja punaisten ihomuutosten laserhoito

Kasvojen pintaverisuonet voivat laajentua häiritsevästi monesta syystä. Laajeneminen näkyy punoituksena sekä usein myös selkeästi erottuvina suonina eli couperosana.

Lisätietoa ihotautilääkäreiden tutkimista ja hoitamista vaivoista

Lapsi lukee kirjaa vanhemman kanssa.

Atooppinen ihottuma

Atooppinen ihottuma eli atooppinen ekseema on krooninen, kutiseva, tulehduksellinen ihosairaus. Sitä voidaan pitää aisoissa oikeanlaisella hoidolla.

Pyöräilijät pyöräilevät auringonpaisteessa.

Melanooma

Melanooma on ihosyöpä, johon sairastuu vuosittain yhä useampi suomalainen. Melanooma on harvinainen lapsilla, mutta jo yli 40-vuotiailla varsin yleinen.

Poikalapsi istuu hoitopöydällä ja kuuntelee leikkipuvun rintaa stetoskoopilla.

Lasten ihotaudit

Erilaiset ihotaudit ovat lapsuusiässä yleisiä. Niiden hoito vaihtelee ihottumatyypin mukaan.

Nainen tarkastelee hiuspohjaa peilistä.

Pälvikalju

Pälvikalju eli alopecia areata on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa läikikästä hiustenlähtöä ja kaljuuntumista. Usein se paranee ajan myötä itsestään.

Okasolusyöpä ja esiasteet aktiini keratoosi sekä Bowenin tauti

Okasolusyöpä, eli spinosellulaarikarsinooma on ihon pintakerroksen soluista lähtöisin oleva pahanlaatuinen kasvain. Okasolusyöpä on basaliooman jälkeen yleisin ihosyöpätyyppi.

Nainen harmaassa neuletakissa istuu tuolilla ja katsoo ikkunasta ulos.

Tyvisolusyöpä

Ihon tyvisolusyöpä eli basaliooma syntyy ihon pintakerroksen erilaistumattomasta kantasolusta. Basaliooma on ihmisen yleisin syöpätyyppi.