Pihlajalinnan tumma-asuinen hoitaja seisoo käytävällä ja pitelee puhelinta kädessään.

Asiakaspalaute

Kerro meille kokemuksestasi Pihlajalinnassa!

Asiakaspalaute

Kerro meille kokemuksestasi Pihlajalinnassa!

Palautteesi on meille tärkeä

Meillä Pihlajalinnassa jokainen asiakaspalaute on arvokas - niin positiiviset kuin epäkohtia esille tuovat. Palautteet auttavat meitä kehittämään toimintaamme, jotta voimme jatkossa tarjota yhä laadukkaampia palveluja asiakkaillemme.

Jos tarvitset apua

Anna meille palautetta

Asiakaspalautelomakkeen kautta voit antaa meille Pihlajalinnan palveluja koskevaa yleistä palautetta tai tehdä reklamaation.

Huomioithan palautetta antaessasi, että asiakaspalautelomaketta ei ole tarkoitettu arkaluontoisten henkilö- tai terveystietojen kirjaamiseen.

Ethän kirjaa palautelomakkeelle henkilötunnustasi tai muuta arkaluonteista tietoa.

Kuvassa punahiuksinen hymyilevä asiakas keskustelee terveydenhuollon työntekijän kanssa vastaanottotiskillä modernissa ja lämpimässä ympäristössä.

Potilasasiavastaava

1.1.2024 alkaen hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki vastaavat potilasasiavastaavatoiminnasta myös yksityisten palveluntuottajien osalta, laki potilasasiavastaavista ja sosiaalivastaavista (739/2023). Mikäli tarvitset apua tai neuvoja, potilasasiavastaavat (aikaisemmin potilasasiamiehet) auttavat ja antavat sinulle tarvittaessa neuvoja tai lisätietoja muistutuksen tekemiseen. Potilasasiavastaava ei voi ottaa kantaa lääketieteellisiin hoitopäätöksiin eikä siihen, onko hoidossa tapahtunut potilasvahinko. Potilasasiavastaavien yhteystiedot löydät hyvinvointialueesi ja Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Lataa muistilista: Miten toimia, jos olet tyytymätön palveluun tai hoitoon sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Ennen muistutuksen tekemistä

Mikäli olet tyytymätön terveyden- ja sairaanhoitoosi tai siihen liittyvään kohteluun Pihlajalinnassa, suosittelemme aina ensin selvittämään asiaa sinua hoitaneen henkilön kanssa. Hoitoon liittyvät kysymykset, luottamus hoitoon tai yhteisymmärryksen palauttaminen saadaan useimmiten korjattua avoimella keskustelulla.

Terveydenhuollon muistutus

Potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/1992) 10 § mukaan terveyden- tai sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluunsa tyytymättömällä potilaalla on oikeus tehdä terveydenhuollon muistutus häntä hoitaneeseen toimintayksikön terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle.

Voit tehdä muistutuksen sähköisellä lomakkeella. Mikäli et voi käyttää sähköistä lomaketta, toimita muistutus kirjallisena Pihlajalinnan toimipisteeseen.

Siirry lomakkeeseen: Terveydenhuollon muistutus

Huomioithan, että sähköisen lomakkeen kautta ei voi tehdä muistutusta toisen puolesta. Mikäli omaisesi tai läheisesi ei voi itse tehdä hoitoaan koskevaa muistutusta, voit tehdä sen hänen puolestaan. Voit saada läheisesi hoitoon liittyviä tietoja vain valtakirjalla tai jos edustat kuolinpesää tai olet terveysasioihin valtuutettu edunvalvoja tai tiedonsaantiin oikeutettu alaikäisen huoltaja. Toimita kirjallinen muistutus ja mahdollinen valtakirja Pihlajalinnan toimipisteeseen. Lisätietoa terveydenhuollon muistutuksesta löydät Valviran verkkosivuilla.

Terveydenhuollon kantelu

Mikäli olet tyytymätön muistutukseen saamaasi vastaukseen, kantelu tehdään suoraan aluehallintovirastoon tai Valviraan. Kantelulla tarkoitetaan valvontaviranomaiselle tehtyä ilmoitusta epäillystä virheellisestä menettelystä tai laiminlyönnistä. Lisätietoa terveydenhuollon kantelusta löydät Valviran verkkosivuilla.

Potilasvahinkoilmoitus

Mikäli epäilet potilasvahinkoa, voit tehdä potilasvahinkoilmoituksen Potilasvakuutuskeskukseen.

Kokemusmittaukset

Pihlajalinnassa mittaamme asiakaskokemusta jatkuvasti käyttäen kansainvälisesti käytössä olevaa nettosuositteluindeksiä eli NPS-mittaria. Lisäksi Pihlajalinnassa kerätään asiakasymmärrystä palvelukohtaisilla täydentävillä kokemusmittauksilla. Näin saamme arvokasta tietoa asiakkaiden palvelukokemuksesta ja pystymme tunnistamaan keskeiset kehittämiskohteet.

Kuva modernista ja lämpimästi sisustetusta vastaanottotilasta, jossa kaksi henkilöä liikkuu rauhallisesti – yksi kävelee etualalla ja toinen taustalla. Tilan seinän näytöllä näkyy videopuhelua pitävä lääkäri.