HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Punatukkainen nuori nainen katsoo tyynesti kameraan punaista taustaa vasten.

Mielen huoli -linja

Mielen huoli -linjan kautta sinut ohjataan tarvitsemasi avun piiriin. Linjalta saat ohjausta ja neuvontaa, mutta linjan työntekijät eivät ole mielenterveystyön ammattilaisia.

Mielen huoli -linja

Mielen huoli -linjan kautta sinut ohjataan tarvitsemasi avun piiriin. Linjalta saat ohjausta ja neuvontaa, mutta linjan työntekijät eivät ole mielenterveystyön ammattilaisia.

Mielen huoli -linjasta lyhyesti

Mielen huoli -linjaan voi olla yhteydessä pienissä ja suurissa mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ahdistus, mielialaongelmat, masennus, uupumus, stressi, unettomuus, jaksamisen ongelmat, yhtäkkiset elämänmuutokset sekä muut toiminta- tai työkykyä uhkaavat tilanteet.

Palveluneuvoja ohjaa sinut sopivimmalle mielenterveyden ammattilaiselle joko etäpalveluun tai lähimpään toimipisteeseen.

Varaa aika tai ota yhteys Mielen huoli -linjaan

Voit varata ajan verkosta suoraan Mielen huoli -linjan hoitajalle tai aloittaa matalalla kynnyksellä ottamalla yhteyttä Mielen huoli -linjalle.

Voit joko soittaa Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm) tai asioida linjalla Pihlajalinna Terveyssovelluksen chatissa. Mielen huoli -linja on avoinna arkisin klo 8–18.

Pihlajalinnan logo ja nimi valkealla seinällä vastaanottotilassa.

Onko sinulla työterveys Pihlajalinnassa?

Pidämme huolta työntekijöiden mielen hyvinvoinnista.

Pihlajalinnan työterveysasiakkaana voit hakeutua Mielen Pihlajalinnan palveluihin Mielen huoli -linjan tai oman työterveystiimisi kautta. Tarkasta ohjeet palveluiden käytöstä omalta työterveyshoitajaltasi.

Lue lisää työterveydessä asioinnista

Asioi joustavasti etävastaanotolla

Etävastaanotto on hyvä vaihtoehto hoitaa monia kiireellisiä ja kiireettömiä asioita helposti missä ja milloin vain.

Näin asioit etänä:

Lue lisää etäpalveluista

Mitä tapahtuu, kun otat yhteyttä Mielen huoli -linjaan?

Ensimmäisen yhteydenoton aikana asiakasneuvoja keskustelee kanssasi tilanteestasi ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi Mielen huoli -hoitajan etävastaanotto, lyhytterapia, univalmennus, psykologin vastaanotto tai lääkärin vastaanotto.

Huomioithan, että Mielen huoli -linja ei tarjoa terapiaa tai mielenterveyden hoitoa, vaan toimii ohjaavana palveluna, joka auttaa sinua löytämään tarvitsemasi avun.

Kokemuksia Mielen huoli -linjasta

Kaksi henkilöä pitelee toistensa käsiä

”Ei tarvitse itse punnita, onko oma haaste liian pieni tai suuri. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, jos tuntuu, että oma kuorma on tullut liian täyteen. Varmasti saa hyvän vastaanoton ja oikean tasoista apua tilanteeseensa.”

"Hyviä, puhdistavia keskusteluita, hyvää ja selkeää kohtaamista, nopea vastaus avun tarpeeseen.”

”Olen saanut oivalluksia.”

”Olisin edelleen varmaan syvissä vesissä, jos en olisi saanut nopeasti apua.”

”Elämäni paras päätös hakea apua.”

”En tiennyt, että sitä voi katsoa näinkin.”

”Minulla on kapasiteettia enemmän kuin tiesinkään.”

”Tulin kohdatuksi.”

"Olo on keventynyt, kun saa puhua yhdessä jonkun kanssa, eikä tarvitse itsekseen pyörittää samoja ajatuksia. Mukava, kun keskustelu alkoi niin nopeasti yhteydenoton jälkeen.”

Hinnasto

Mielen Pihlajalinnan palveluiden hinnat löydät hinnastosta.

Muut Mielen Pihlajalinnan palvelut

Oman mielen esteiden, kuten murehtimisen, ahdistuksen tai muun hankalan tunteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin: ammattiapua on ulottuvillasi. Mielen Pihlajalinnasta saat apua pieniin ja suuriin mielen hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Nainen istuu hämärässä huoneessa silmät kiinni ja kasvot kohotettuna, samalla kun valo lankeaa hänen kasvoilleen.

Lyhytterapia

Lyhytterapiassa saat työkaluja, joilla voit vaikuttaa elämääsi ja pärjätä oireidesi kanssa paremmin myös terapiajakson jälkeen. Pihlajalinnassa pääset lyhytterapiaan nopeasti.

Vaaleahiuksinen asiakas istuu psykoterapeutin vastaanottohuoneessa, jossa on persikanvärinen seinä.

Psykoterapeutti

Psykoterapeutti antaa apua toiminta- ja ajattelumallien työstämiseen tai muuttamiseen. Tarjoamme psykoterapiaa tai lyhytpsykoterapiaa kaikenikäisille yksilöille kuin perheillekin.

Nainen keskustelee toisen henkilön kanssa rauhallisessa ympäristössä, ilmentäen ammatillista vuorovaikutusta ja luottamuksellista keskustelua esimerkiksi terapiatilanteessa.

Psykologi

Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Psykologilta saa apua ja tukea elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa.

Painonhallinnan psyykkinen tuki

Painonhallinnan psyykkisen tuen palvelussa saat ratkottua painonhallintaan liittyvä haasteita mielen hyvinvoinnin asiantuntijoiden avulla.

Pariterapia

Pariterapia auttaa parantamaan suhteenne laatua, lisäämään ymmärrystä toisistanne ja vahvistamaan yhteyttänne, riippumatta nykyisestä tilanteestanne

Punertavatukkainen nuori nainen on kääntynyt katsomaan taaksepäin kohti ihmisjoukossa

ADHD – oireet ja tutkiminen

ADHD voi haitata sosiaalisia suhteita sekä muuta elämää. Mielen Pihlajalinnaan voi hakeutua ADHD-tutkimusjaksolle sekä hoitoon.

Kaksi ihmistä pitelee toisiaan kädestä sängyllä, kuvastaen läheisyyttä, intiimiä yhteyttä ja luottamusta.

Seksuaalineuvonta ja -terapia

Seksuaaliterapialla pyritään muokkaamaan seksuaalisuuteen liittyviä tunteita ja vaikuttamaan positiivisesti omaan tai parisuhteen seksuaalisuuteen.