HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikatSijoittajat

Silmälasipäinen mieslääkäri, jolla roikkuu stetoskooppi kaulassa, katsoo kohti kameraa Pihlajalinnan lääkärikeskuksen käytävällä.

Nivustyräleikkaus

Nivustyrä on yksi yleisimmistä leikkauksen vaativista sairauksista, joka on huomattavasti tavallisempi miehillä kuin naisilla. Leikkaustarpeen arvioi gastrokirurgi.

Nivustyräleikkaus

Nivustyrä on yksi yleisimmistä leikkauksen vaativista sairauksista, joka on huomattavasti tavallisempi miehillä kuin naisilla. Leikkaustarpeen arvioi gastrokirurgi.

Nivustyrästä lyhyesti

Nivustyrä on yksi yleisimmistä leikkauksen vaativista sairauksista. Se on huomattavasti tavallisempi miehillä kuin naisilla. Nivustyrä ilmenee pehmeänä pattina toisessa tai molemmissa nivusissa, ja se häviää yleensä maatessa tai käsin painaessa. Nivustyrän syynä on taipeen tukikudosten pettäminen, minkä vuoksi vatsaontelon sisältöä pääsee ihon alle. Miehillä tyrä pyrkii aikaa myöten työntymään kivespussiin venyttäen sitä melkoisesti.

Jos nivustyrä aiheuttaa kipua tai muuta vaivaa, on se syytä leikata. Tyrä kannattaa korjata mahdollisimman alkuvaiheessa, jolloin toipuminen leikkauksesta on nopeaa. Jos tyrä jumittuu paikoilleen ja aiheuttaa jatkuvaa kipua, leikkaus tulee tehdä kiireellisenä. Leikkaustarpeesta voi keskustella gastrokirurgin kanssa vastaanottokäynnillä.

Varaa aika gastrokirurgille

Vatsaelinkirurgiaa tekevät gastrokirurgit. Voit varata ajan gastrokirurgin vastaanotolle arvioon toimenpiteestä.

Onko sinulle jo lähete?

Jos sinulla on jo lähete leikkaukseen, varaa aika asiakaspalvelumme kautta. Asiakaspalvelumme auttaa vuorokauden ympäri.

Miten nivustyräleikkaus tehdään?

Meillä Pihlajalinnassa leikkaus tehdään tähystämällä nukutuksessa aina kun se on mahdollista. Vatsalle tehdään pienet leikkaushaavat, joiden kautta nivustaive vahvistetaan pehmeällä keinomateriaalilla. Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiin yleensä samana päivänä.

Nivustyräleikkauksesta toipuminen

Leikkauksen jälkeen nivustaipeessa on harvoin merkittävää kipua. Normaali liikkuminen onnistuu yleensä hyvin. Autolla saa ajaa heti, kun se tuntuu hyvältä. Kevyttä työtä voi tehdä yleensä viikon kuluttua leikkauksesta, jolloin ompeleet poistetaan ja leikkaava lääkäri tekee jälkitarkastuksen. Raskasta työtä voi tehdä kahden viikon päästä.

Jos leikkaus tehdään avoleikkauksena, on syytä varata neljä viikkoa toipumiseen. Toipumisaika on pidempi myös niissä tapauksissa, jos tyrä on uusinut tai työntynyt kivespussiin asti.

Missä vatsaelinkirurgiaa tehdään?

Vatsaelinkirurgiaa tehdään Pihlajalinnan sairaalapaikkakunnilla Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Joensuussa ja Seinäjoella.

Pihlajalinnan muut vatsaelinkirurgian palvelut

Vaaleahiuksinen naislääkäri, jolla on punaraitainen paita ja Pihlajalinnan lääkäritakki, katsoo kameraan lasisen parvekekaiteen edessä.

Palleatyräleikkaus

Jos lääkehoito tai elämäntapamuutokset eivät auta palleatyrän hoidossa, voidaan harkita leikkaushoitoa. Palleatyräleikkauksen tarpeen arvioi gastrokirurgi.

Naislääkäri ja mieslääkäri Pihlajalinnan lääkärintakeissa seisovat hymyillen persikanväristä taustaa vasten.

Sappileikkaus

Sappikivet ovat hyvin yleinen ongelma, joista kärsivät erityisesti naiset. Sairautta hoidetaan poistamalla sappirakko leikkauksessa.