Psykoterapeutti antaa apua toiminta- ja ajattelumallien työstämiseen tai muuttamiseen. Tarjoamme psykoterapiaa tai lyhytpsykoterapiaa kaikenikäisille yksilöille kuin perheillekin.
Psykoterapeutti antaa apua toiminta- ja ajattelumallien työstämiseen tai muuttamiseen. Tarjoamme psykoterapiaa tai lyhytpsykoterapiaa kaikenikäisille yksilöille kuin perheillekin.
Psykoterapeutin vastaanotolle voi hakeutua psykoterapian saamiseksi. Vastaanotolle kannattaa hakeutua mahdollisimman varhain, jotta hoito voidaan aloittaa ajoissa.
Psykoterapialla hoidetaan esimerkiksi vaikeaa tai keskivaikeaa masennusta, riippuvuuksia, traumaperäisiä stressihäiriöitä tai pakko-oireita. Psykoterapeutit antavat psykoterapiaa tai lyhytpsykoterapiaa aikuisille, lapsille ja nuorille tai perheille.
Psykoterapeutti on pohjakoulutukseltaan usein psykologi, sairaanhoitaja tai lääkäri, joka on kouluttautunut psykoterapeutiksi. Valvira myöntää luvan toimia laillistettuna psykoterapeuttina.
Voit hakeutua psykoterapeutille itsenäisesti ilman lähetettä. Kelan kuntoutuspsykoterapiaan tarvitaan psykiatrin lausunto.
Voit varata ajan psykoterapeutille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse Mielen huoli -linjalta 010 312 023 (hinta pvm/mpm) arkisin klo 8–18. Mielen huoli -linjan kautta saat myös ensivaiheen apua huoleesi ja sinut ohjataan nopeasti tarvitsemasi avun piiriin.
Voit asioida psykoterapeutilla ja saada psykoterapiaa myös etänä.
Etävastaanotolla voit keskustella psykoterapeutin kanssa puhelimitse tai videon välityksellä. Voit varata etävastaanoton verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse Mielen huoli -linjalta 010 312 023 (hinta pvm/mpm) arkisin klo 8–18.
Pidämme huolta työntekijöiden mielen hyvinvoinnista.
Pihlajalinnan työterveysasiakkaana voit hakeutua Mielen Pihlajalinnan palveluihin Mielen huoli -linjan tai oman työterveystiimisi kautta. Tarkasta ohjeet palveluiden käytöstä omalta työterveyshoitajaltasi.
Psykoterapiaa käytetään hoitomuotona esimerkiksi silloin, jos on kuormittunut, ahdistunut, kroonisesti väsynyt, kärsii uniongelmista tai muista mielenterveyden häiriöistä ja niiden aiheuttamista ongelmista. Psykoterapiaa toteutetaan yksilö-, pari- ja perheterapiana.
Psykoterapia on vuorovaikutuksellinen prosessi asiakkaan ja terapeutin välillä. Psykoterapeutti esittää kysymyksiä ja erilaisia näkökulmia, joiden avulla asiakas voi saada lisää ymmärrystä ja korjaavia kokemuksia itsestä. Vuorovaikutus on yleensä keskustelua, mutta siihen voi liittyä myös muita työtapoja, kuten toiminnallisia menetelmiä ja harjoitteita.
Psykoterapian tavoitteena on lievittää ja poistaa psyykkisten ongelmien aiheuttamaa henkistä kuormitusta sekä edistää yksilön omia taitoja ongelmien käsittelyssä.
Psykoterapeutin vastaanotolla työstetään ongelmia psykoterapian keinoin. Psykoterapiaa annetaan usein keskustelemalla, mutta se voi sisältää myös harjoitteita, kuvia ja jopa musiikkia.
Psykoterapian palveluita ovat esimerkiksi
psykoterapia
lyhytpsykoterapia
psykoterapia lapsille ja nuorille
psykoterapia perheille
Psykoterapia on usein pidempiaikainen, useiden vuosien mittainen hoitomuoto. Siksi onkin tärkeää, että terapeutin ja asiakkaan välillä on turvallinen ja luottamusta synnyttävä suhde. Turvallisessa suhteessa asiakkaan on mahdollista käsitellä kipeitä kokemuksiaan ja saada tunne siitä, että on tullut ymmärretyksi ja nähdyksi omana itsenään.
Psykoterapiaa voi antaa vain koulutettu, Valviran hyväksymä psykoterapeutti. Psykoterapeutit eivät määrää sairaslomia eivätkä määrää lääkkeitä.
Psykoterapeutit edustavat usein eri psykoterapian suuntauksia eli koulukuntia, kuten kognitiivinen psykoterapia, integratiivinen psykoterapia ja psykodynaaminen psykoterapia. Voit tiedustella mielen hyvinvoinnin asiantuntijoilta Mielen huoli -linjalta, mikä suuntaus sopisi omiin haasteisiisi.
Voit hakeutua psykoterapeutin vastaanotolle eli psykoterapiaan tai lyhytpsykoterapiaan omakustanteisesti milloin vain. Psykoterapiaan voi myös saada tukea työnantajalta tai sairasvakuutuksesta. Kuntoutuspsykoterapian saamiseksi Kelan tuella tarvitaan psykiatrin lausunto.
Mielenterveyden häiriöitä voivat olla esimerkiksi ahdistus, mielialaongelmat, masennus, uupumus, stressi, unettomuus ja jaksamisen ongelmat. Tukea on hyvä hakea mahdollisimman varhain.
Ahdistus on kehon normaali reaktio, mutta liiallinen ahdistus voi rajoittaa elämää. Kun tuntemuksen kanssa ei pärjää enää yksin, on apua saatavilla Pihlajalinnasta.
Kun mikään ei enää ilahduta tai kiinnosta ja työtehosi on alkanut kärsiä, syynä voi olla masennus. Elämän kolhujen kanssa ei tarvitse jäädä yksin: ammattiapua on aina saatavilla.
Elämän kriisit ovat rankkoja tapahtumia, joihin ei voi varautua. Kriiseistä ja surusta toipumisessa tärkeintä on aika, hyväksyntä ja ammattilaisen apu.
Stressi aiheuttaa erilaisia oireita, jotka voivat pitkittyneinä ja hoitamattomina johtaa vakaviin ongelmiin. Apua stressiin on saatavilla Mielen Pihlajalinnan ammattilaisilta.
Unettomuus ja uniongelmat vaikuttavat terveyteen ja jaksamiseen, mutta vaivoihin voi saada apua.
Uupumus ja krooninen väsymystila johtuu yleensä psyykkisestä ylikuormituksesta. Siitä selviämiseen tarvitaan usein paitsi lepoa, myös psykologista apua.
Mielen Pihlajalinnan palveluiden hinnat löydät hinnastosta.
Oman mielen esteiden, kuten murehtimisen, ahdistuksen tai muun hankalan tunteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin: ammattiapua on ulottuvillasi. Mielen Pihlajalinnasta saat apua pieniin ja suuriin mielen hyvinvointiin liittyviin asioihin.
Mielen Pihlajalinna tarjoaa monipuolisia ja vaikuttavia palveluita mielen hyvinvoinnin tueksi. Avun piiriin pääsee nopeasti, ja palvelut ovat käytössäsi matalalla kynnyksellä.
Lyhytterapiassa saat työkaluja, joilla voit vaikuttaa elämääsi ja pärjätä oireidesi kanssa paremmin myös terapiajakson jälkeen. Pihlajalinnassa pääset lyhytterapiaan nopeasti.
Pariterapia auttaa parantamaan suhteenne laatua, lisäämään ymmärrystä toisistanne ja vahvistamaan yhteyttänne, riippumatta nykyisestä tilanteestanne
Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Psykologilta saa apua ja tukea elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa.
Psykiatrian erikoislääkäri on erikoistunut mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon. Psykiatrin vastaanotolle voi hakeutua matalalla kynnyksellä.
Univalmennuksessa kartoitetaan unettomuuden taustalla vaikuttavia tekijöitä, ja opitaan konkreettisia keinoja unettomuuden hoitoon.
Painonhallinnan psyykkisen tuen palvelussa saat ratkottua painonhallintaan liittyvä haasteita mielen hyvinvoinnin asiantuntijoiden avulla.