Jalkaterän virheasento voi olla synnynnäinen tai kehittyä iän myötä. Synnynnäisiä jalan virheasentoja ovat kaari- ja lättäjalat, minkä lisäksi jalkapöydän luut ovat voineet kasvaa yhteen.
Varaa aika jalkaterän kipuihin ja vammoihin erikoistuneelle asiantuntijalle verkkoajanvarauksesta.
Iän mukanaan tuoma virheasento johtuu jalkaholvin madaltumisesta, jonka lisäksi ahtailla kengillä voi olla jonkinlaista vaikutusta. Myös sukurasite vaikuttaa ongelmien ilmaantumiseen. Jalkaterän virheasennoista kärsivät erityisesti naiset. Hoitoon hakeudutaan tyypillisesti 50–60-vuotiaana.
Jalkaterän ongelmia hoitavat Pihlajalinnassa ortopedit. Ennen vaivojen hoitamista selvitetään, mikä virheasennon on aiheuttanut. Esimerkiksi vaivaisenluu uusii herkästi leikkauksen jälkeen, jos jalan toimintaan ei puututa. Parhaassa tapauksessa vastaanotolle hakeudutaan jo siinä vaiheessa, kun jalkaterään tulee kovettumia. Tällöin jalan ryhtivirheen kehittyminen voidaan estää erilaisilla harjoitteilla ja tarvittaessa myös pohjallisia käyttäen.
Virheasennon korjaamisessa jalkaterän vahvistaminen ja tukeminen on keskeistä. Ongelmat edellyttävät toisinaan myös leikkaushoitoa. Leikkauksessa huomioidaan jalkaterä kokonaisuutena, jotta päästään hyvään lopputulokseen. Ennen leikkauspäätöstä otetaan röntgenkuva seisten, josta nähdään jalan malli kuormittuneena.
Toimenpiteessä voidaan käyttää eri menetelmiä eli tehdä esimerkiksi luudutus tai osteotomia, jolla tarkoitetaan luun katkaisua ja kääntöä. Leikkaus tehdään yleensä selkäydinpuudutuksessa, jonka jälkeen pääsee kotiin samana päivänä.
Toipumisaikana jalkaterässä on muutaman viikon ajan kevennys, joka toteutetaan joko kengän tai kyynärsauvojen avulla tai näiden yhdistelmällä. Toipumisaika kestää 1,5 kuukaudesta useaan kuukauteen riippuen leikkauksen laajuudesta. Sairausloman kesto vaihtelee työnkuvasta riippuen kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen.