Pihlajalinnassa työterveyshuoltoon erikoistuville on tarjolla koulutuspolku, jota kehitetään jatkuvasti vastaamaan erikoistuvien tarpeita ja tukemaan erikoistuvaa matkalla osaavaksi erikoislääkäriksi. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että erikoistuva saa tarvittavat tiedot työterveyshuoltojakson aikana, kouluttautuupa hän Pihlajalinnassa sitten Levillä tai Helsingissä. Koulutus pohjaa yliopistojen ja Pihlajalinnan välisiin koulutussopimuksiin ja nojaa yliopistojen määräämiin koulutussisältöihin.
Työterveyshuolto on yleislääketieteen jälkeen Suomen suosituin lääketieteen erikoisala. Työterveyslääkärinä pääset tukemaan läheisessä suhteessa suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää sekä työskentelemään työikäisten ihmisten työn ja terveyden keskiössä.
Pihlajalinnassa työterveyslääkärit työskentelevät pääsääntöisesti arkisin ja tehtävänkuvaan ei sisälly päivystystä. Pihlajalinnan työterveyslääkärit kertovat pitävänsä työssään siitä, että työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino on kunnossa ja että aikaa riittää työn lisäksi muuhunkin. Pihlajalinnassa työterveys toimii tiimimallisesti. Moniammatillisissa tiimeissämme toimii saumattomassa yhteistyössä työterveyshuollon erikoislääkäreitä, yleislääkäreitä, työterveyshoitajia, työfysioterapeutteja ja työterveyspsykologeja. Pidetyn mallimme ansiosta tiimin jäsenet pääsevät työskentelemään itsenäisesti ydinosaamisensa äärellä. Työtä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, vaan ympärillä on kannustava ja kehitysmyönteinen yhteisö, joka tukee työssä onnistumista. Pihlajalinnan koko Suomen kattava lääkärikeskusverkosto, ison konsernin monipuoliset kouluttautumis- ja uramahdollisuudet sekä erinomaiset etätyöskentelymahdollisuudet mahdollistavat lääkärille monipuolisen työterveyshuollon työkokonaisuuden luomisen.
Työterveyshuollon erikoistumiseen vaadittavan yhdeksän kuukauden mittaisen terveyskeskuskoulutusjakson voi suorittaa seuraavissa Pihlajalinnan kuntaulkoistetuissa terveyskeskuksissa:
Alavus
Espoon Piispanportti
Jämsä
Kristiinankaupunki
Mänttä-Vilppula
Orivesi
Parkano
Työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin tulee suorittaa työterveyshuollossa kuuden kuukauden mittainen käytännön koulutukseen kuuluva koejakso. Vasta koejakson hyväksytysti suoritettuaan erikoistujalle voidaan myöntää pysyvä opinto-oikeus. Koejakson voi suorittaa Pihlajalinnassa kaikissa yliopiston hyväksymissä koulutuspaikoissa.
Työterveyshuollon koejakson alussa lääkärin kanssa tehdään henkilökohtainen koulutussopimus, jonka tavoitteina on muodostaa erikoistumaan ryhtyvälle kattava kuva erikoisalan sisällöstä, työtehtävistä, tavallisimmista toimenpiteistä ja vaatimuksista. Lisäksi keskustelussa on tarkoitus muodostaa käsitys omasta valmiudesta toimia alalla sekä varmistaa kiinnostus ja motivaatio kouluttautua alalle. Koejakson aikana erikoistuva pääsee tutustumaan työterveyslääkärin monipuoliseen työhön keskitetyn toimipaikkakoulutuksen ja henkilökohtaisen ohjauksen myötä. Työterveyslääkärinä toimimisessa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin perehdytään puolestaan Pihlajalinnan TyöterveysAkatemian erikoistuvan starttipaketin kautta. Startin aikana perehdytään mm. työterveyshuollon lakipohjaan, keskeisiin toimintoihin, työkyvyn tukeen sekä moniammatillisuuteen. Starttipaketin tehtäviä käydään läpi kouluttajalääkärin kanssa ja erikoistuva saa läpi koulutuksen rakentavaa palautetta edistymisestään.
Pihlajalinnan työterveyden koulutuspolku on rakennettu varmistamaan, että jokainen Pihlajalinnassa erikoistuva työterveyslääkäri saa tasalaatuista koulutusta ja työterveyshuoltojakson koulutukselliset tavoitteet täyttyvät. Koulutuspolku on saanut hyvää palautetta erikoistuvilta ja yhteiset koulutukset on koettu antoisiksi.
Työterveyshuoltojakson koulutuspolku koostuu neljästä moduulista, jotka rakentuvat työterveyshuoltojakson keskeisten tavoitteiden ympärille. Moduulien teemat ovat työpaikkatuntemus, työntekijä työterveyshuollossa, työkyvyn tuki ja työkykyjohtaminen sekä työterveyslääkäri asiantuntijana. Työterveyshuoltojaksoon kuuluu lisäksi erikoistuvien yhteisiä toimipaikkakoulutuksia, jotka mahdollistavat vapaan keskustelun ja jossa kaikki oppivat myös toistensa kysymyksistä ja ongelmista. Asiantuntija-alustukset syventävät kulloinkin meneillään olevaa teemaa. Lisäksi oma kouluttaja tukee erikoistuvaa koko koulutuspolun ajan ja koulutuspolun teemat auttavat rakentamaan ohjauskerroille selvän rungon.
Työterveyshuollon erikoistumiseen kuuluu palvelua kliinisillä erikoisaloilla, joista Pihlajalinnassa voit suorittaa palvelua psykiatrialla, sisätaudeilla ja kirurgialla. Erikoistumiseen hyväksyttävät kliiniset erikoisalat voivat kuitenkin vaihdella tiedekuntakohtaisesti, eli hyväksyttävät alat kannattaa tarkistaa omasta yliopistosta.
Kuuden kuukauden mittainen Työkyvyn arviointi ja kuntoutus -jakso kuuluu työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen. Kyseisen jakson voi suorittaa Pihlajalinnassa Turussa, Oulussa, Savon alueella ja Kouvolassa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja pyrimme siihen, että jakson voi jatkossa suorittaa useammassakin toimipisteessä.
Pihlajalinnassa voi suorittaa työterveyshuollon erikoistumisen täydentävää koulutusta.
Työterveyshuollon erikoistumiskoulutukseen kuuluu vähintään puolen vuoden mittainen työterveyslaitosjakso, jonka voi suorittaa vain Työterveyslaitoksella. Yleinen suositus on, että jakso suoritetaan erikoistumiskoulutuksen loppupuolella.
Milloin voin hakeutua Pihlajalinnalle erikoistumiskoulutukseen? Voit hakeutua erikoistumiskoulutukseen ennen kuin olet saanut opinto-oikeuden yliopistolta tai sen jo saatuasi.
Miten haen opinto-oikeutta tth-lääkärin koulutukseen? Opinto-oikeus haetaan yliopistosta. Lisätietoja hakemisesta löydät Lääketieteellisen ammatillisen jatkokoulutuksen verkkosivuilta.
Mitä työtä voin tehdä jo ennen koulutusta? Voit suorittaa työterveyshuollon pitkän kurssin, eli työterveyshuoltoon pätevöittävän koulutuksen. Näin voit tehdä osa-aikaisesti työterveyshuollon ennaltaehkäisevää työtä. Ennen erikoistumiskoulutukseen pääsyä voit työskennellä Pihlajalinnassa esimerkiksi työterveyden yleislääkärinä.
Kiinnostuin! Mihin otan yhteyttä? Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tai keskustelemaan lisää työterveyshuollon erikoistumismahdollisuuksista Pihlajalinnassa, voit ottaa yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta. Jatkamme mielellämme kanssasi keskustelua aiheesta ja ohjaamme sinut haluamasi alueen vastaavan työterveyslääkärin juttusille.
Pihlajalinnassa voit työterveyshuollon erikoislääkärinä vaikuttaa vahvasti omaan työnkuvaasi ja työn järjestelyihin. Ammatilliset mielenkiinnon kohteesi voivat painottua yksilön tukemiseen tai yritysyhteistyöhön, ja työtä voit tehdä joko kivijalassa tai etänä. Meillä voit myös halutessasi kehittää omaa rooliasi kohti erinäisiä asiantuntija- tai hallinnon tehtäviä.
Pihlajalinnassa voit työskennellä kuukausi- tai tuntipalkkalaisena, Pihlajalinnan henkilöstökustannuspaikkalaisena tai ammatinharjoittajana.
Rekrytointiasiantuntijamme on sinuun pian yhteydessä
Voit ottaa yhteyttä rekrytoijiimme myös suoraan soittaen tai sähköpostilla.