Yleislääkäri Jussi Hyyrysellä oli nuorena vain yksi uratavoite: tulla ammattimuusikoksi. YUP-yhtyeen kitaristina tunnetuksi tullut Hyyrynen opiskeli hetken aikaa kitaransoiton opettajaksi, mutta totesi pian, ettei siitä ole leipäammatiksi.
Uusi ura löytyi lääketieteen parista. Nyt Hyyrynen on työskennellyt Pihlajalinna Dextran päivystyksessä jo 12 vuoden ajan, luopumatta täysin muusikon urasta.
Hyyrynen kertookin nyt, miksi lääkärin kannattaa valita työpaikakseen juuri Pihlajalinna:
Hyyrynen on kulkenut lääkärin ja muusikon urapolkua rinnakkain jo parikymmentä vuotta, heti lääketieteellisestä valmistumisesta lähtien. Kun päivystyksen ovi sulkeutuu, Hyyrynen siirtyy bändinsä ja levy-yhtiönsä pariin.
– Pihlajalinnassa kahden uran yhdistäminen on aina sujunut todella hyvin. Se on yksi iso syy, miksi olen viihtynyt yksityisellä puolella ja Pihlajalinnassa niin pitkään. Erityisesti päivystyksessä vuorot on mahdollista sopia todella joustavasti, ja pystyn aikatauluttamaan työvuorot musiikkihommien ympärille.
– Välillä saatan tehdä pari kuukautta lääkärin töitä tavallista enemmän ja jäädä sen jälkeen pariksi kuukaudeksi kokonaan pois. Järjestely on toiminut täydellisesti esimerkiksi kiertueiden aikana.
Pihlajalinnassa pääsee työskentelemään hyvin lähellä lääkäreitä sekä kuulemaan heidän toiveitaan ja kehitysehdotuksiaan. Tavoitteena on kehittää jatkuvasti erilaisia työkaluja, jotta lääkäri saisi keskittyä työssään olennaiseen ilman turhaa byrokratiaa.
Lääkärit nähdään paitsi tiimiläisinä, myös asiakkaina, joita haluamme palvella mahdollisimman hyvin. Haluamme tehdä heidän työnsä niin helpoksi kuin mahdollista.
Meillä työskentelee lääkäriasiakasvastaavia, joiden tehtävä on tukea lääkäreitä arjessa. Ajatus on lähtenyt lääkäreidemme omasta toiveesta saada lisää apua käytännön asioihin ja perehtymiseen.
Pihlajalinnan hoitojärjestelmän sujuvuus sekä toiminnan ihmisläheisyys saa kiitosta Hyyryseltä.
– Kun potilas tulee päivystykseen sisään, hän pääsee hyvin nopeasti lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin. Hoitopolku on suunniteltu niin, että potilas kokee sen sujuvaksi. Asiakkaat ovat siksi todella tyytyväisiä, ja se luo positiivista ilmapiiriä, Hyyrynen kertoo.
– Pihlajalinna on kasvustaan huolimatta lääkärikeskuksena ketterä. Hoidamme asiat nopeasti ja ilman turhaa byrokratiaa. Huomioimme toiminnassa paikalliset ja yksilölliset eroavaisuudet, eikä yksittäisen lääkärin ääni huku meillä massaan,
Hyyrysen mukaan kenties tärkein syy Pihlajalinnassa viihtymiseen on lämmin ja avulias työilmapiiri.
– Töihin on aina kiva tulla, kun niitä saa tehdä mukavien ihmisten kanssa. Yhteisömme on positiivinen, kannustava ja kollegiaalinen. Minun on helppo kysyä viereisen oven takaa, mitä mieltä erikoislääkärikollegani on ja voisiko hän ottaa ylimääräisen potilaan, Hyyrynen kuvailee.
– Huomioimme aina ihmisen ja kuulemme, mitä hänellä on sanottavana. Työskentelemme ihmisinä toisiamme lähellä. On hienoa olla osa tiimiä, joka katsoo voimakkaasti eteenpäin ja uskon, että lääkärimme ajattelevat samoin.
Teksti ja kuvat: Janita Lindström 8.2.2022
Salli toiminnalliset evästeet nähdäksesi sisältöihin liitetyt YouTube-videot
Kiinnostuitko? Hae lääkäriksi Pihlajalinnaan! Katso avoimet työpaikkamme.
Ota yhteyttä rekrytointiin: [email protected]
Vastuulääkärin työ houkutti minua pitkien hoitosuhteiden, itsenäisyyden, mielekkyyden ja vaihtelevuuden vuoksi. Palkkauskin vaikutti tehtävään sopivalta.
Halusin vastuulääkäriksi tarjotakseni ikääntyneille laadukasta hoitoa, välttääkseni turhia sairaalakäyntejä ja panostaakseni ennaltaehkäisyyn sekä riskitekijöiden kartoitukseen.
Vastuulääkäri Helka Hosia vastaa Pihlajalinna Etälääketieteen koulutuksesta ja kehityksestä. Kliinisen työn ja kehitystyön yhdistäminen auttaa ymmärtämään kliinisiä haasteita.
Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.
Etsitkö uutta uraa lääkärinä? Muusikon ja lääkärin uran yhdistänyt Jussi Hyyrynen kertoo neljä syytä, miksi lääkärit viihtyvät Pihlajalinnassa.
Pihlajalinnan lääkärit Helka Koivu ja Janne Luostarinen tapasivat ja vertailivat kokemuksiaan
Parasta työssäni on hallinnan tunne, koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni
Vastuulääkäri Lisa Pelttari pitää tärkeänä, että potilas kokee tulleensa kuulluksi. Pelttari arvostaa etätyön mahdollisuuksia ja tiimityötä kotisairaanhoidossa.
Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley arvostaa työn itsenäisyyttä ja potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa, mikä parantaa heidän elämänlaatuaan.
Mikko Pelkonen on tyytyväinen siihen, että työnkuva on monipuolinen ja räätälöitävissä
Jounin ja Teemun mielestä Pihlajalinnassa työskentely on mutkatonta ja sujuvaa, ja työntekijöitä arvostetaan ja huomioidaan
Vastuulääkäri Jan Selenius kertoo, miten laadukas ja joustava vastuulääkärimalli parantaa työn mielekkyyttä ja tehokkuutta.