Neljä kysymystä jalkojenhoidosta

Miksi jalkojen hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta? Millaisissa asioissa jalkojenhoitajalta saa tukea? Lue Pihlajalinnan jalkojenhoitajan Anu Nymanin vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuka voi tulla jalkojenhoitajan vastaanotolle?

Jalkojenhoitajalle ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset, niin nuoret kuin varttuneemmatkin. Asiakas voi olla esimerkiksi nuori urheilija, jolla on sisäänkasvanut kynsi, tai ikäihminen, jolla on hankaluuksia kynsien leikkauksessa. Jalkojenhoitajalle tullessaan asiakkaalla on usein jokin pulma tai ongelma jalkoihin liittyen, mutta ajan voi hyvin varata myös terveyttä ja hyvää oloa sekä ongelmien ennaltaehkäisyä ajatellen!

Jalkojenhoito on usein osa ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa. Jalkojenhoitaja on avuksi esimerkiksi erilaisissa ihomuutoksissa, kynsiongelmissa ja monissa jalkojen omahoitoon liittyvissä pulmissa, kuten kenkävalinnoissa.

Varaa aika jalkojenhoitajalle verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Millaisia ovat yleisimmät ongelmat, joihin jalkojenhoidosta on apua?

Yleisimmät ongelmat ovat kuiva iho, kovettumat, känsät, paksuuntuneet kynnet, sisäänkasvaneet kynnet tai hankaluus leikata kynsiä. Säännöllinen jalkojenhoitajalla käynti edesauttaa myös jalkojen omahoitoa, joka on hyvin tärkeässä osassa jalkaterveyden edistämistä.

Millaisia erilaisia hoitoja Pihlajalinnassa on?

Jalkojen perushoito on 60 min pituinen hoito, jossa kartoitetaan hoidon yhteydessä asiakkaan jalkapulmat ja annetaan ohjausta ja vinkkejä omahoitoon.

Miksi jalkoja on tärkeä hoitaa?

Moni pitää omia jalkojaan itsestäänselvyytenä ja huomaa niiden hyvinvoinnin tärkeyden vasta ongelman esiin tullessa. Monet sairauksissa vaikutukset näkyvät jaloissa tai tulevat esiin jalkojen kautta - esimerkkinä diabetes tai selkäongelmat.

Jalkojen hoito kannattaa kuitenkin muistaa jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Hyvä jalkaterveys edistää ihmisen elämänlaatua ja arjessa selviytymistä kaikenikäisillä ihmisillä ja vaikka sairautta ei olisikaan.