Privata hälsovårdssektorns strejker påverkar våra tjänster

Social- och hälsovårdsbranschens förhandlingsorganisation Sote ry har meddelat att de kommer att organisera dygnsstrejker inom den privata hälsovårdssektorn den 28–31 maj 2024. Strejkerna påverkar Pihlajalinnas tjänster.

Strejkerna gäller bilddiagnostiktjänster den 28 maj och 30 maj samt laboratorietjänster den 29 maj och 31 maj på samtliga Pihlajalinna-läkarmottagningar och -sjukhus.

Vi strävar främst efter att säkerställa att jour- och sjukhusverksamheten fortsätter så oavbrutet som möjligt. Trots detta kan det finnas avvikelser även i jourverksamheten, och servicetiderna kan vara längre än vanligt.

Vi kommer att kontakta de kunder vars förhandsbokade tider för bilddiagnostiktjänster och provtagning ändras på grund av strejkerna.

Strejkerna påverkar inte direkt våra experter, såsom läkare eller företagshälsovårdsskötare. Indirekt kan de dock påverka vilka undersökningar som kan utföras i samband med mottagningsbesök och när undersökningsresultaten är tolkningsbara.

De slutliga effekterna av strejkerna på tjänsterna klarnar först på morgonen under strejkdagarna. Vi rekommenderar att du bokar icke-akuta tider för bilddiagnostiktjänster och provtagning från och med den 1 juni.

Aktuell information om tillgängligheten för bilddiagnostik- och laboratorietjänster hittar du via webbtidsbokningen eller vår telefontjänst på strejkdagen.