Gynekologia

Kauan eläköön naiset!

Nainen tarvitsee yleensä elämänsä varrella gynekologia eli naistentautien ja synnytyksen erikoislääkäriä. Pihlajalinnassa gynekologit ovat erikoistuneet naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin sekä gynekologisiin toimenpiteisiin.

Pihlajalinnassa gynekologin palveluita on tarjolla aina ensimmäisestä gynekologikäynnistä vaihdevuosioireiden hoitoon. Ennen gynekologista tutkimusta gynekologi keskustelee asiakkaan kanssa. Tutkimukseen kuuluu vatsan tunnustelu ja gynekologinen sisätutkimus sekä mahdollisesti rintojen tunnustelu. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa tehdä myös gynekologinen ultraäänitutkimus.

Lisäksi Pihlajalinnassa tehdään monipuolisesti erilaisia gynekologisia toimenpiteitä ja leikkauksia. Palvelutarjontaan kuuluvat kohdunsuun tutkimukset ja hoidot sekä kohdun ja munasarjojen leikkaukset, endometrioosileikkaukset sekä sterilisaatiot ja niiden purkamiset. Myös virtsankarkailua voidaan hoitaa inkontinenssileikkauksella.

Solumuutosten hoito

Kohdunsuulla saattaa esiintyä solumuutoksia, jotka voivat johtua esimerkiksi syövän esiasteesta. Sähkösilmukkahoidossa gynekologi poistaa kudoksen, jossa on todettu solumuutoksia.

Raskausajan tuki

Normaaliin raskauden seurantaan kuuluvat yleiset raskausajan ultraäänitutkimukset. Ultraäänitutkimuksia tehdään Pihlajalinna Koskiklinikalla Tampereella ja Pihlajalinnaan kuuluvalla Dextra lapsettomuusklinikalla Helsingissä.

Lääkkeellinen raskaudenkeskeytys

Gynekologi tarkistaa aina raskauden keston ultraäänitutkimuksella ennen lääkkeellistä raskaudenkeskeytystä. Tutkimuksen yhteydessä varmistetaan gynekologin kanssa keskustellen, että päätös on pitävä.

Lapsettomuushoidot

Pihlajalinnaan kuuluvalla Dextra lapsettomuusklinikalla on käytettävissä alan johtavat asiantuntijat ja viimeisin teknologia. Lapsettomuusklinikka tarjoaa yksilöllistä hoitoa aina tutkimuksista raskauden seurantaan.

Rintasyövän hoito

Pihlajalinna Laser Tilkan syöpäkirurgian vastaanotolla hoidetaan rintasyöpäasiakkaita. Hoidot toteutetaan viiveettä ja räätälöidään aina yksilöllisesti. Rintasyöpäleikkausten yhteydessä tehdään myös rinnan rekonstruktioleikkauksia.

Pihlajalinnassa rintoja on mahdollista kuvantaa mammografia- ja ultraäänitutkimuksella. Kuvantamistutkimuksilla voidaan todeta hyvän- ja pahanlaatuiset rintamuutokset.